Soms zijn we frietjes of onze dagelijkse kost beu, en hebben we trek in iets nieuws. “Maar wat” is dan de vraag? Vandaag stel ik jullie een super lekker en makkelijk te maken gerechtje voor. Springrolls met zalm, een Oosters gerechtje dat goed bij een lunch of als voorgerecht past. (Het is ook mogelijk om er een veggie versie van te maken; laat de zalm dan weg of vervang deze door andere lekkere groenten naar keuze.Wat heb je nodig (2pers.)

– 6 rijstvellen (pak te verkrijgen bij de Albert Hein, Colruyt of online)
– Zalm
– 1 Avocado
– 1 Citroen
– 2 grote Wortels
– 1 teentje Look
– Koriander
– Bosje Peterselie
– Sesamzaad
– Sesamolie
– Sojasaus
– Grillpan

De bereiding

  1. Snij de avocado, wortels in fijne stroken en snij de koriander in fijne stukjes.
  2. Giet voorzichtig sojasaus en sesamolie op de gesneden wortels laat dit intrekken. Pers een halve limoen over de gesneden avocado en laat het ook intrekken.
  3. Snij vervolgens de zalm in fijne repen, dep deze in de sojasaus en leg ze op een plank, strooi de sesamzaadjes op de zalm aan beide kanten.
  4. Plaats de grillpan op de hoogste stand en doe er vervolgens een scheutje bakboter/olie in en voeg de geplette look er aan toe. Bak ondertussen de zalm kort zodat er een krokant korstje ontstaat.
  5. Neem een groot diep bord en giet hier warm water in, neem dan 1 rijst vel en leg het ongeveer 10 seconden in het warme water. Neem het er dan voorzichtig uit en strijk hem open.
  6. Neem een kleine pan, vul deze tot de helft met bak olie en zet het aan de kook, gooi er vervolgens de peterselie takjes in en laat het bakken gedurende 10seconden. Haal het uit het pannetje en leg het op een keukenpapier zodat het vet geabsorbeerd wordt door de keukenpapier
  7. Nu tijd om de rijstvellen te vullen met de zalm, avocado, wortels en fijn gesneden koriander. Tenslotte rol je de springroll dicht en plooi je de buitenste flapjes naar binnen zoals je een loempia zou plooien
  8. Laat de springrolls afkoelen & ziezo klaar is kees afwerking naar eigen keuze.

Smakelijk

Schrijf een reactie