Hoi babes,

Niet iedereen onder jullie is zwanger maar kan wel al eens te maken gehad hebben met een gekke acne aanval. Dit is uiteraard niet fijn ikzelf heb nooit last gehad van hevige acne, maar in de eerste trimester van mijn zwangerschap stond mijn voorhoofd plots onder de pukkeltjes. Spreekt deze post je aan? Blijf dan zeker verder lezen.

xxx

Frustraties

Ik ergerde me dood aan het feit dat mijn voorhoofd onder de pukkels stond, dus mijn eerste gedacht was om ze weg te camoufleren met concealer en foundation. Uiteraard hielp dit niet het was eerder een “tijdelijke” oplossing.

Vervolgens ging ik naar een schoonheidsspecialiste en zij raadde mij een gezichtsreiniger van jojoba care aan. Deze ben ik beginnen gebruiken in hoop dat het zou helpen, maar helaas werkte deze reiniger niet voor mijn huidtype.

Aangezien deze niet werkte ben ik bij Rituals verzorgingsproducten gaan kopen. Iedere ochtend startte ik met een skincare routine. Wat houdt dit in? Eerst en vooral mijn gezicht te reinigen met de schuimreiniger van Rituals vervolgens bracht ik een toner aan en eindigde met een hydraterende dag crème. Door deze routine aan te houden zag ik wel een verandering aan mijn huid, maar de puistjes verdwenen nog steeds niet.

Oplossing

Uiteindelijk ben ik naar de apotheek geweest en legde daar mijn probleem uit. Ze vertelde mij toen dat de puistjes hormonaal waren en dat ik zeer goed moest opletten, de producten dat ik zou gebruiken mochten geen vitamine A bevatten. Een teveel aan vitamine A kan op lange termijn schadelijk zijn voor de baby.

Zij stelde voor om effeclar duo van la Roche – Posay te beginnen gebruiken. Het is een corrigerende crème, anti acne en littekens dat vooral aangeraden wordt aan pubers of mensen met last van hevige acne. Ongeveer na twee weken begon ik resultaat te zien.

Geen foundation

Ik ben ook gestopt met iedere dag foundation op te smeren. Foundation zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken en dat de huid makkelijker geïrriteerd wordt. In plaats van foundation gebruik ik nu een beetje concealer onder de ogen om de donkere kringen weg te werken. Als je toch voor foundation gaat koop dan een foundation dat olievrij en niet comedogeen is. In mijn geval verergerde de foundation de pukkels op mijn voorhoofd.

Your skin is 90% of your selfie

Reacties zijn gesloten.